NATO refuză să discute cu Moscova despre Kosovo

504
NATO refuză să discute cu Moscova despre Kosovo - 1312530490dmitryrogozin300x21493-1317226473.jpg
Autoritățile ruse s-au arătat dezamăgite de refuzul constant al Alianței Nord-Atlantice de a examina situația din Kosovo la reuniunile Consiliului Rusia-NATO, a declarat astăzi reprezentantul permanent al Rusiei de pe lângă sediul Organizației de la Bruxelles, Dmitri Rogozin, transmite agenția de presă RIA Novosti.



'Misiunea rusă pe lângă NATO este dezamăgită de refuzul permanent din partea partenerilor săi de a evoca situația din Kosovo în cadrul întâlnirilor între Rusia și Alianță', a indicat ambasadorul rus, adăugând:'Ni se spune că totul este normal în Kosovo, dar situația din teren nu confirmă acest fapt'.

La 17 februarie 2008, autoritățile albaneze din Kosovo, susținute de SUA și unele țări membre ale UE, au proclamat unilateral independența acestei provincii sârbe. În decembrie 2008, o misiune europeană EULEX a fost înființată în vederea promovării unui stat de drept și pentru a supraveghea ca legea să fie respectată pe teritoriul provinciei secesioniste, notează RIA Novosti.

Situația la frontiera administrativă între Serbia și Kosovo s-a agravat la mijlocul lunii septembrie 2011 când kosovarii albanezi au preluat controlul posturilor vamale de la Brnjak și Jarinje situate în nordul Kosovo. Acest demers a declanșat furia comunității sârbe, provocând violențe în această zonă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Septembrie 2011
Stire din Actual : Atac asupra ambasadei SUA
Pagina a fost generata in 0.9622 secunde