NATO îi cere președintelui Zelenski să întărească statul de drept

345
NATO îi cere președintelui Zelenski să întărească statul de drept - nato-1559766072.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al ONU, Jens Stoltenberg, l-a îndemnat, marți, pe noul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, să aplice reforme "cheie" care să apropie țara de Alianță, în special în ceea ce privește combaterea corupției și întărirea statului de drept, transmite agenția EFE, consultată de Agerpres. 


"Aveți un mandat puternic pentru a implementa reforme cheie, pentru a combate corupția și a întări statul de drept. Aceste reforme sunt esențiale pentru a garanta securitatea și prosperitatea tuturor ucrainenilor și pentru a apropia Ucraina de NATO", a afirmat Jens Stoltenberg într-o conferință de presă comună cu Volodimir Zelenski, după prima întâlnire între cei doi oficiali la sediul Alianței Nord-Atlantice din Bruxelles. 


Șeful statului ucrainean a declarat următoarele: "Obiectivele tuturor reformelor noastre vizează îmbunătățirea condițiilor de viață ale ucrainenilor, eradicarea corupției și modernizarea statului". 


"Desigur, pentru noi NATO reprezintă, în primul rând, securitatea țării noastre și , când vorbim de nivelul de pregătire al trupelor noastre, asistența din partea NATO este un factor cheie", s-a limitat să răspundă Zelenski, întrebat fiind cât de departe este Ucraina de intrarea în Alianța Nord-Atlantică. 


Stoltenberg a afirmat în mod clar că politica NATO a ușilor deschise a fost un mare succes și a întărit democrația, pacea și stabilitatea în Europa. A semnalat, de asemenea, că fiecare națiune își poate alege propriul drum și că cei 29 de membri ai Alianței decid când o țară care a adresat o cerere de aderare este pregătită să intre, un proces în care niciun alt stat nu poate interveni. 


În orice caz, a evidențiat oficialul NATO, "acum prioritatea noastră sunt reformele: este importantă îndeplinirea standardelor NATO și pentru aceasta dorim să ajutăm Ucraina să aplice reforme, să modernizeze structurile și să lupte împotriva corupției". 
Despre conflictul cu Rusia din estul Ucrainei, secretarul general al NATO a menționat că, în aprilie, miniștrii de Externe ai Alianței au convenit asupra unui pachet de măsuri suplimentare, inclusiv îmbunătățirea pregătirii forțelor navale și a gărzilor de coastă, realizarea mai multor exerciții în porturi și îmbunătățirea schimbului de informații. 


Zelenski a declarat că Ucraina "este pregătită să negocieze cu Rusia și să implementeze acordurile de la Minsk" pentru a aduce pacea în estul Ucrainei, regiune aflată acum sub controlul separatiștilor pro-ruși. A adăugat însă că "trebuie, de asemenea, să fim în stare să ne protejăm noi înșine, să fim mai puternici din punct de vedere economic, politic și militar". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8385 secunde