NATO afirmă că va ajuta Turcia dacă este necesar după dublul atentat sinucigaș de la Ankara

80
NATO afirmă că va ajuta Turcia dacă este necesar după dublul atentat sinucigaș de la Ankara - nato-1444664714.jpg

Articole recomandate

NATO va ajuta Turcia dacă este necesar, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la două zile după dublul atentat sinucigaș din capitala Ankara, soldat cu cel puțin 97 de morți, informează Agerpres.ro.



'Turcia este un aliat puternic și are a doua cea mai mare armată' din cadrul Alianței, a declarat Jens Stoltenberg, prezent la Adunarea Parlamentară a NATO, care are loc la Stavanger, în Norvegia. 'Ei au o forță aeriană capabilă, astfel încât forțele armate turce sunt primele care reacționează, însă NATO este acolo să le ajute și să le sprijine dacă au nevoie', a mai spus el.

În același timp, Jens Stoltenberg a cerut Ankarei să răspundă într-un mod 'proporționat' la atacurile teroriste deși Turcia a suferit mai mult decât oricare alt stat membru din cauza crizelor din Orientul Mijlociu.

'Turcia s-a confruntat cu mai multe atacuri teroriste. Ei (turcii) au dreptul să se apere, însă, desigur, mă aștept ca Turcia să răspundă într-un mod proporționat' la aceste atacuri, a mai spus secretarul general al NATO.

Două explozii succesive s-au produs sâmbătă în apropierea gării centrale din Ankara, fiind vorba de un dublu atentat sinucigaș, cel mai sângeros comis vreodată în Turcia, ultimul bilanț indicând 97 de morți și 507 răniți. Atentatul a vizat o manifestație organizată de sindicate, partide și ONG-uri apropiate cauzei kurde, pentru a denunța reluarea confruntărilor dintre forțele de securitate turce și rebelii kurzi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.0277 secunde