Moscova solicită Phenianului să revină asupra deciziei de a lansa o rachetă

966
Moscova solicită Phenianului să revină asupra deciziei de a lansa o rachetă - racheta-1354528572.jpg
Rusia a cerut astăzi Coreii de Nord să își 'reconsidere decizia' de a lansa o rachetă în această lună, făcând apel la Phenian să respecte o decizie în acest sens a Consiliului de Securitate al ONU, relatează France Presse.

'Cerem imediat regimului nord-coreean să își reconsidere decizia de a lansa o rachetă', a precizat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.

'Ne-am adresat în mai multe rânduri părții nord-coreene pentru a-i spune că este inadmisibil să ignore rezoluția cu numărul 1874 a Consiliului de Securitate al ONU, ce interzice fără echivoc Coreii de Nord să lanseze rachete', a adăugat ministerul.

Phenianul și-a anunțat sâmbătă intenția de a plasa pe orbită între 10 și 22 decembrie un satelit de observație terestră după o lansare în aprilie soldată cu un eșec. Anunțul regimului comunist, vizat de multiple sancțiuni internaționale după două teste nucleare realizate în 2006 și respectiv 2009 pe fondul unor tiruri de rachete, a suscitat reacții internaționale vii, mai ales de la Washington, Tokyo și Seul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6644 secunde