Mobilizare totală în Coreea de Sud împotriva epidemiei de coronavirus

Duminică, 01 Martie 2020
118
Președintele sud-coreean Moon Jae-in a anunțat, ieri, o mobilizare totală a guvernului său împotriva epidemiei de coronavirus, în contextul în care au fost înregistrate 376 de noi cazuri duminică, potrivit AFP.

Țara cea mai afectată de epidemie după China, Coreea de Sud se confruntă de câteva zile cu o înmulțire semnificativă a noilor cazuri, în special datorită unei campanii intense de depistare.

Autoritățile sanitare au anunțat, ieri, că au înregistrat 376 de noi cazuri de contaminare, ridicând numărul total la 3.526, dintre care 17 morți.

Zeci de evenimente au fost anulate în peninsulă, iar peste 70 de țări au impus restricții asupra călătoriilor în Coreea de Sud.

"După ce a ridicat alerta la cel mai înalt nivel, guvernul este acum mobilizat total", a declarat Moon în timpul unui discurs cu ocazia marcării Mișcării de la 1 martie 1919, unul din actele fondatoare ale luptei pentru independență împotriva colonizării japoneze (1910-1945). Amploarea celebrărilor a fost redusă în acest an.

"Vom putea să dominăm epidemia de Covid-19 și să ne relansăm economia afectată", a promis el.Pagina a fost generata in 0.2586 secunde