Mister istoric deslușit: cum a murit fiul lui Stalin

1377
Mister istoric deslușit: cum a murit fiul lui Stalin - stalin-1336751335.jpg
Istoricii susțin că au rezolvat unul dintre misterele istoriei sovietice, privind moartea celui mai mare dintre fiii lui Iosif Stalin, Iakov, afirmând că acesta a fost ucis de un gardian nazist într-un lagăr de concentrare, conform unor arhive declasificate. Potrivit unor documente de arhivă declasificate, Iakov Stalin ar fi fost ucis la sfârșitul anului 1943 de un gardian nazist, la lagărul de concentrare Sachsenhausen, după ce a refuzat să se supună ordinelor, relatează Russia Today în pagina online.

Documentele afirmă că Iakov a fost capturat în iulie 1941 în timp ce comanda o baterie de tancuri. În perioada aprilie-iunie 1942, el a fost ținut la lagărul de concentrare din Hommelsburg, iar în martie 1943 a fost trimis la Sachsenhausen.

"El era foarte independent și re-zervat acolo, arătându-și în mod deschis disprețul față de administrația lagărului", a declarat pentru agenția RIA Novosti istoricul Mihail Zuev.

Iakov a fost ucis în timp ce se plimba prin lagăr. Gardianul i-a cerut să se întoarcă în clădire, dar el s-a apropiat de gard și a strigat spre gardian "Trage!". Atunci, acesta l-a împușcat în cap.

Până în prezent, au existat numeroase variante contradictorii privind moartea lui Iakov, inclusiv una potrivit căreia s-ar fi sinucis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Mai 2012
Stire din Actual : Putin revine la Kremlin
Sâmbătă, 07 Aprilie 2012
Stire din Diverse : Era Pythia o apucată?
Pagina a fost generata in 0.3451 secunde