Mister: Cine este fetița blondă descoperită în tabăra de romi din Grecia?

1277
2
Mister: Cine este fetița blondă  descoperită în tabăra de romi din Grecia? - fetita-1382362565.jpg

Articole recomandate

Peste 8.000 de apeluri telefonice au fost primite de asociația de caritate din Grecia în custodia căreia se află fetița blondă în vârstă de patru ani care a fost descoperită, săptămâna trecută, într-o tabără de romi din Farsala, după ce autoritățile au cerut ajutorul pentru identificarea ei.

Testele ADN au demonstrat că fetița, cunoscută sub numele de Maria, nu este rudă cu bărbatul și femeia alături de care trăia. Aceștia din urmă urmează să compară în fața unui judecător, fiind acuzați de răpirea unui minor și deținerea de acte false, rela-tează BBC News Online.

Comunitatea romă în care a fost găsită fetița s-a raliat însă în jurul "părinților". Potrivit șefului aso-ciației rome din Farsala, în centrul Greciei, cuplul o trata pe fetiță mai bine decât pe copiii lor biologici și ea îi iubea. Fratele bărbatului care pretinde că este tatăl Mariei a reiterat că aceasta le-a fost încre-dințată la naștere. Dar cuplul este suspectat de asistenții sociali că a răpit-o pe fetiță pentru a o trimite la cerșit sau pentru a o implica în-tr-o rețea de exploatare sexuală.

Cuplul a înregistrat un număr diferit de copii în registre familiale regionale diferite. Femeia susține că a născut șase copii într-o perioadă de zece luni.

Când au fost întrebați cum a ajuns Maria la ei, cei doi și-au schimbat constant declarațiile, a afirmat directorul poliției pro-vinciale din Thessalia, Vassilis Halatsis.

Potrivit Daily Mirror, femeia ar fi declarat că fetița i-ar fi fost încredințată de mama biologică a acesteia, o româncă, în timp ce Daily Telegraph citează tot declarațiile acesteia, potrivit cărora ma-ma fetiței ar fi de origine bulgară. Trăsăturile fetiței arată că aceasta ar proveni din estul sau nordul Europei. Grecia a cerut asistență din partea celorlalte țări europene prin intermediul Interpol.

Totodată, autoritățile urmează să publice fotografiile celor doi adulți, potrivit agenției publice din Grecia AMNA, citată de CNN. Autoritățile speră că, prin mediatizarea cazului, informația va ajunge la cineva care poate oferi mai multe date despre suspecți.

În același timp, Amnesty International susține că prejudecățile și discriminarea împotriva romilor sunt foarte răspândite în Grecia și în alte părți din Europa, iar cazul Mariei ar putea reînvia vechile prejudecăți potrivit cărora romii fură copii pentru a-i obliga să muncească. 

Comentează știrea

noni
22 octombrie 2013
si ce, nu e adevarat ??

Despre scursurile societatii, numai de bine !! N-am jignit pe nimeni, nu am specificat care sunt scursurile, trage fiecare concluzia...

geo
7 noiembrie 2013
pai

daca nu detin acte sa demonstreze ca e copilul lor sau au o masura de protectie atunci e clar - furt/trafic

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0208 secunde