Ministrul saudit de Externe regretă moartea lui Khashoggi

275
Ministrul saudit de Externe regretă moartea lui Khashoggi - ministrulsauditregreta-1540212808.jpg

Articole recomandate

Ministrul saudit de Externe Adel al-Jubeir a catalogat drept o "operațiune scăpată de sub control" și o "aberație" uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, la începutul acestei luni, despre care prințul moștenitor Mohammed bin Salman, supranumit "MBS", nu a fost informat, relatează The Associated Press.

Șeful diplomației saudite a declarat pentru Fox News că vinovații vor fi trași la răspundere pentru "această greșeală monumentală și gravă".

Riadul a recunoscut vineri că agenți saudiți l-au ucis pe Khashoggi, după ce acesta a intrat în consulat, însă a negat că prințul moștenitor sau regele ar fi implicați.

Șeful diplomației saudite a preluat avertismentul președintelui american Donald Trump, care a îndemnat ca liderii saudiți să nu fie judecați pripit. "Există prezumția de nevinovăție până la proba contrară", a spus el, apreciind că unii "au răsturnat acest lucru".

Un grup de congresmeni americani, atât republicani, cât și democrați, îl acuză pe MBS de faptul că este direct implicat în această operațiune.

"Îmi este greu să cred că prințul moștenitor nu a fost implicat", a declarat duminică unul dintre ei, senatorul republican din South Carolina, Lindsey Graham.

Londra, Parisul și Berlinul au apreciat, anterior, că "există o nevoie urgentă de clarificare a circumstanțelor morții inacceptabile a jurnalistului în consulatul țării sale în Turcia", relatează AFP.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări că țara sa va spune în curând întregul adevăr.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5296 secunde