Ministrul Sănătății anunță noile măsuri după apariția cazurilor de Omicron în România

328
Ministrul Sănătății anunță noile măsuri după apariția cazurilor de Omicron în România - rafila-1638704119.jpg

Articole de la același autor

Şedinţă de urgenţă la Palatul Victoria, în această dimineaţă, după ce în România au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu Omicron. Este vorba despre doi dintre românii aduşi cu avionul, din Africa de Sud.


Potrivit Antena3.ro prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a convocat pe ministrul sănătătii, pe şeful DSU şi pe directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a vorbit despre ce măsuri trebuie luate pentru prevenirea răspândirii acestei tulpini în România.


Ministrul Sănătății: "Trebuie să luăm măsuri temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină"


"Este o ședință convocată de domnul prim-ministru, domnul Ciucă. La această ședință am fost invitat eu, doamna doctor Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile și domnul doctor Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Vom face o analiză rapidă a situației și a eventualelor măsuri care pot fi luate încât să limităm posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România.


Rafila: "Simptomele sunt minore în cazul celor două persoane care au fost diagnosticate"

Știți bine, că în afară de faptul că este mai transmisibilă, avem extrem de puține informații legate de evoluția clinică a pacienților infectați cu această tulpină și de eficacitatea răspunsului imun după boală sau după vaccinare față de această nouă tulpină. La categoria vești bune este că, în cazul celor două persoane care au fost diagnosticate cu această tulpină, simptomele sunt minore, sau chiar una dintre ele este asimptomatică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5664 secunde