Ministrul justiției din Filipine: Infractorii nu sunt oameni

133
Ministrul justiției din Filipine: Infractorii nu sunt oameni - vitalianoaguirre-1485965933.jpg

Articole recomandate

Ministrul filipinez al justiției, Vitaliano Aguirre, a respins miercuri acuzațiile conform cărora poliția s-ar fi făcut vinovată de crime împotriva umanității prin uciderea a mii de traficanți sau consumatori de droguri, considerând că infractorii nu sunt oameni, transmite Agerpres.ro.



Într-un raport publicat miercuri, Amnesty International acuză polițiștii filipinezi că au ucis sau au permis uciderea unor presupuși delincvenți în cadrul războiului împotriva drogurilor dus de președintele Rodrigo Duterte. Organizația nonguvernamentală estimează că aceste crime pot fi asimilate crimelor împotriva umanității.

"Infractorii, lorzii drogurilor, traficanții de droguri, nu vorbim de oameni", a spus ministrul filipinez, ca răspuns la o întrebare despre acest raport.

"Altfel spus, cum poate fi posibil acest lucru când războiul vostru vizează numai lorzii drogurilor, toxicomanii, traficanții. Îi considerați ca fiind oameni? Eu nu", a declarat Vitaliano Aguirre.

Amnesty atrage atenția asupra unei serii lungi de infracțiuni pe care le-ar fi comis polițiștii, cum ar fi uciderea de persoane fără apărare sau plătirea unor persoane pentru a ucide toxicomani sau a fura de la victime.

ONG-ul mai precizează că polițiștii sunt plătiți pentru a ucide pentru superiorii lor și a găsi victime foarte tinere, unii în vârstă de doar opt ani.

"Polițiștii se comportă precum criminalii pe care ei ar trebui să îi facă să respecte legea", se arată în raport.

De la venirea la putere a lui Duterte la sfârșitul lunii iunie, poliția a anunțat că a ucis 2.555 de persoane, în timp ce alte aproape 4.000 au murit în circumstanțe neelucidate, conform cifrelor oficiale.

Duterte a folosit în mai multe rânduri remarci similare cu cele ale ministrului de justiției, cerându-le polițiștilor să îi ucidă pe toxicomani, dar și pe traficanți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9093 secunde