Ministrul iranian de externe: Riscul unui război cu Israelul este mare

130
Ministrul iranian de externe: Riscul unui război cu Israelul este mare - razboi-1550415106.jpg

Articole recomandate

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a declarat duminică că Israelul caută războiul și că modul în care Israelul și SUA acționează face ca perspectiva unui război să fie ridicată, relatează Reuters.


"Cu siguranță, unii caută războiul... Israelul", a declarat Mohammad Javad Zarif la Conferința pentru securitate de la Munchen.

"Riscul este mare și riscul va fi chiar mai mare dacă veți continua să închideți ochii la încălcările severe ale legii internaționale", a spus el, referindu-se la Israel și SUA.

Ministrul de externe iranian a mai spus că mecanismul conceput de UE pentru a face comerț cu Teheranul este insuficient și că Marea Britanie, Franța și Germania trebuie să facă mai mult pentru a-și arăta angajamentul față de acordul nuclear cu Iranul din 2015, denunțat între timp de SUA.

"Instex (mecanismul dezvoltat de cele trei țări) este insuficient față de angajamentele Franței, Germaniei și Marii Britanii de a salva acordul", a mai spus Mohammad

Javad Zarif la Conferința pentru securitate de la Munchen.

"Europa trebuie să fie dispusă să se ude dacă vrea să înoate împotriva mareei periculoase a unilateralismului american", a mai afirmat șeful diplomației iraniene.

Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Februarie 2019
Stire din Actual : DOLIU ÎN LUMEA FILMULUI!
Pagina a fost generata in 1.5499 secunde