Ministrul iranian al apărării: Decizia lui Trump privind Ierusalimul va grăbi distrugerea Israelului

Luni, 11 Decembrie 2017
148
Ministrul iranian al apărării, generalul Amir Hatami, a afirmat luni că decizia președintelui american, Donald Trump, de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului va grăbi distrugerea țării, relatează Agerpres.ro.Liderii Iranului, unde opoziția față de Israel și sprijinul față de cauza palestiniană se află în centrul politicii externe a Teheranului de la revoluția islamică din 1979, au denunțat săptămâna trecută anunțul făcut de Trump, inclusiv planul de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Palestinienii vor Ierusalimul de Est drept capitala viitorului lor stat.

''Decizia lui Trump va grăbi distrugerea regimului sionist și va dubla unitatea musulmanilor'' a declarat generalul Hatami, potrivit media de stat iraniene.

Șeful staff-ului armatei iraniene, generalul Mohammad Baqeri, a afirmat la rândul său că ''decizia nebunească'' a lui Trump ar putea fi considerată începutul unei noi Intifada (revolta palestiniană).

Iranul sprijină de mult timp numeroase grupări militante antiisraeliene, inclusiv aripa militară a mișcării șiite libaneze Hezbollah, despre care adjunctul comandantului Gardienilor Revoluției (Pasdaran), corpul de elită al armatei iraniene, generalul Hossein Salami, a afirmat că este ''mai puternică decât regimul sionist''.

Președintele palestinian, Mahmoud Abbas, și-a intensificat eforturile pentru a ralia țările din Orientul Mijlociu împotriva recunoașterii Ierusalimului drept capitala Israelului, decizie pe care miniștrii de externe din Uniunea Europeană au refuzat însă s-o sprijine.Pagina a fost generata in 0.5499 secunde