Militarul român rănit în Afganistan a murit

396
Militarul român rănit în Afganistan a murit - militarroman-1336576507.jpg

Articole recomandate

Militarul rănit în Afganistan toamna trecută a murit. Plutonierul Ion-Lucian Leuștean, rănit grav anul trecut în Afganistan, a decedat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) din București, se arată într-un comunicat de presă al MApN remis, ieri, agenției Mediafax.

Subofițerul era internat în comă la secția de terapie intensivă și, în pofida eforturilor îndelungate ale medicilor, viața sa nu a mai putut fi salvată.

Militarul, în vârstă de 25 de ani, era necăsătorit și se afla în serviciul militar din anul 2009.

Ion-Lucian Leuștean, care era încadrat în Batalionul 2 Manevră, a fost rănit grav în 7 septembrie 2011, în urma deflagrației unui dispozitiv exploziv im-provizat, în timp ce executa cercetarea terestră a unui obiectiv în provincia Zabul.

Militarului i s-a acordat pe loc primul-ajutor, după care a fost transportat de urgență cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman, pentru intervenții chirurgicale.

În 8 septembrie, militarul român a fost evacuat în Germania, la Spitalul militar american din Landstuhl, pentru tratament de specialitate și, ulterior, la 30 octombrie, a fost transferat în România, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central, în stare vegetativă, fiind diagnosticat cu multiple traumatisme interne și cranio-cerebrale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4901 secunde