Mike Pompeo, scurte vizite în Muntenegru și Macedonia de Nord

154
Mike Pompeo, scurte vizite în Muntenegru și Macedonia de Nord - mike-1570225018.jpg

Articole recomandate

Secretarul de stat american Mike Pompeo a început, vineri, un scurt turneu în Muntenegru și Macedonia de Nord, unde va discuta despre rolul acestora în securitatea regională, dar și despre influența Rusiei în cele două mici republici balcanice, transmite Reuters. 


Pompeo devine prima oficialitate importantă din SUA care vizitează Muntenegrul după declararea independenței sale în 2006 și cel mai important demnitar american care se deplasează în Macedonia de Nord după anul 2000. 


Potrivit unor responsabili americani, Mike Pompeo va discuta despre probleme de securitate dat fiind că Muntenegrul a aderat la NATO în 2017, iar Macedonia de Nord este de așteptat să facă același lucru până la finalul anului dacă cererea de aderare va fi ratificată. 


"Ne concentrăm aici pe aliații NATO numărul 29 și numărul 30. Este evidențiată importanța extinderii NATO, a politicii ușilor deschise. Evident, în ambele țări, cred că vom discuta despre eforturile Rusiei de a semăna discordie acolo", a declarat, săptămâna trecută, un reprezentant al Departamentului de Stat. El s-a referit la implicarea Moscovei în tentativa de lovitură de stat din Muntenegru în 2016 și la amestecul rus în demersurile Macedoniei de Nord de a-și soluționa disputa cu Grecia privind denumirea Macedonia. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4916 secunde