Mii de persoane au protestat în Marea Britanie față de decizia lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul

140
Mii de persoane au protestat în Marea Britanie față de decizia lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul - londra-1567285342.jpg

Articole recomandate

Mii de persoane au ieșit în stradă în mai multe orașe din Marea Britanie pentru a protesta față de decizia premierului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul. Un drum din Londra a fost blocat de protestatarii care scandează "Rușine, Boris Johnson".


În timp ce unii scandează mesaje împotriva premierului, la Londra, blocând strada Whitehall, un mic grup de contraprotestatari, mărșăluiește în semn de sprijin față de Johnson.


Decizia lui Johnson a stârnit furia multor parlamentari și oponenți.


Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reușească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiții, inclusiv fără niciun acord Brexit. Miercuri, Regina Elizabeth a II a, care este neutră din punct de vedere politic, a aprobat solicitarea premierului.


Boris Johnson a adoptat o abordare dură față de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul și afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.


Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May și Bruxelles prevede reciprocitate în privința libertății de circulație, o perioadă de tranziție post-Brexit, menținerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord și păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroși politicieni britanici. Mai mulți membri ai fostului Guvern de la Londra au demisionat în semn de protest față de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană. În contextul impasului politic, premierul Theresa May și-a prezentat, de asemenea, demisia.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6571 secunde