Mii de persoane au manifestat, la Istanbul, împotriva deciziei SUA privind Ierusalimul

138
Mii de persoane  au manifestat,  la Istanbul, împotriva  deciziei SUA  privind Ierusalimul - miidepersoaneaumanifestatlaistan-1512990909.jpg

Articole recomandate

Mii de persoane au manifestat, la Istanbul, împotriva deciziei SUA de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului, relatează agenția Xinhua.

Demonstranții, care au răspuns la apelul mai multor grupări activiste și al Partidului Fericirii (conservator), s-au strâns în Piața Yenikapi din Istanbul, fluturând steaguri palestiniene și turcești.

"Putem răspunde la acest asediu global doar printr-o rezistență globală și prin Intifada", a declarat mulțimii liderul partidului, Temel Karamollaoglu. El a făcut apel la țările islamice să recunoască Ierusalimul drept capitala Palestinei, într-un timp foarte scurt, și să rupă relațiile diplomatice, politice, militare și economice cu Israelul. 

Un grup de protestatari au dat foc la o păpușă cu chipul președintelui american, Donald Trump, în timp ce strigau sloganuri antiisraeliene și antiamericane.

Potrivit AFP, zeci de mii de persoane au manifestat și la Rabat împotriva deciziei unilaterale a președintelui Trump. Răspunzând apelului unor asociații marocane, manifestanții, purtând drapele palestiniene sau eșarfe în culorile Palestinei, au defilat din piața Bab el-Had către parlament. 

"Ierusalim, capitala Palestinei !" scria pe banderole, în timp ce manifestanții, printre care se aflau simpatizanți islamiști și sindicaliști, scandau sloganuri anti-Trump.

La marș au participat membri ai guvernului marocan și alți reprezentanți ai vieții politice din regat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5499 secunde