Mii de manifestanți la Bilbao, în sprijinul deținuților ETA

235
Mii de manifestanți la Bilbao, în sprijinul deținuților ETA - mii-1484483968.jpg

Articole recomandate

Mii de persoane au manifestat pe străzile orașului Bilbao, din Țara Bascilor, în sprijinul deținuților din rândul organizației separatiste ETA, cerând măsuri de amnistie, transmite AFP. 


Poliția din Bilbao, solicitată de AFP, a refuzat să facă o estimare a numărului participanților la această manifestație care are loc anual, în luna ianuarie. 


Jurnalul basc Gara, care în general dă publicității comunicatele ETA, a afirmat că au fost 78.000 de persoane pe străzile acestui oraș din nord-vestul Spaniei, în ploaie, agitând pancarte în formă de deget îndreptat spre cer, pentru a denunța condițiile rezervate deținuților organizației separatiste. 


Asociația civică "Sare" pentru sprijinirea deținuților i-a denunțat într-un comunicat "pe cei care țin în închisoare deținuți ce și-au ispășit demult pedeapsa impusă de tribunale". Manifestanții au cerut în principal ca deținuții să își ispășească pedeapsa în apropierea familiilor lor. 


Colectivul deținuților politici basci a abandonat recent exigența unei amnistii globale a tuturor deținuților și susține în prezent negocierea unor măsuri individuale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4958 secunde