Mii de manifestanți Blockupy au înconjurat sediul BCE din Frankfurt

161
Mii de manifestanți Blockupy  au înconjurat sediul BCE din Frankfurt - polizei2fotoevzro-1370032588.jpg

Articole recomandate

Mii de demonstranți ai mișcării anticapitaliste Blockupy au blocat, vineri, străzile din jurul sediului Băncii Centrale Europene (BCE) din Frankfurt, Germania, pentru a protesta împotriva rolului băncii în reducerile de cheltuieli guvernamentale în întreaga Europă, decise în contextul crizei econo-mice, informează Reuters și Associated Press. 

Afișând pancarte cu slogane precum "Umanitate înainte de profit", manifestanții s-au adunat în ploaie pe străzile din cartierul financiar al orașului, blocând accesul la BCE, precum și la sediul Deutsche Bank din apropiere.

Poliția din marele centru financiar german a instalat de joi un sistem de securitate în jurul clădirii BCE, în contextul în care militanții antiglobalizare au început să sosească la fața locului încă de la mijlocul săptămânii, la apelul organizației Blockupy. Mulțimea, estimată de autorități, vineri, la circa 2.500 de protestatari, a fost întâmpinată de polițiști înarmați și însoțiți de ciobănești germani, iar camioane cu tunuri de apă se aflau în apropiere, gata pentru a fi folosite.

Cel puțin 20 de manifestanți au ridicat saltele gonflabile cu sloganul "Războiul Începe Aici" scris pe ele, iar unii dintre ei au aruncat cu pietre înspre polițiști, însă nu s-au produs incidente semnificative.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2947 secunde