Video Mii de credincioși la cel mai mare pelerinaj din țară: A 4-a zi la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași

172
Mii de credincioși la cel mai mare pelerinaj din țară: A 4-a zi la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași - pelerinaj-1633965997.jpg

Articole de la același autor

Este a patra zi de pelerinaj la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Aproape 32 de mii de credincioși s-au închinat până acum la raclă. Peste 250 de voluntari ajută pelerinii şi au grijă să se respecte măsurile impuse. Purtarea măștii și păstrarea distanței sunt singurele reguli pentru cei prezenți. 


Anul acesta, 250 de voluntari sprijină organizarea şi sunt coodonaţi de 120 de preoţi. Printre cei care au venit să ajute se numără şi Iustin, un tânăr student la Teologie.

Potrvit Realitatea.net, pelerinii ajung la moaşte printr-un culoar, iar Racla Sfintei Parascheva este dezinfectată la fiecare 10 minute.


Preoții spun că „pelerinii sunt bucurosi ca au putut sa vina sa se inchine si de a lungul noptii. Se respecta toate regulie, sunt usor sa ii convingem au venit si ei cu intelepciune la capitolul acesta”.

Pelerinajul continuă până În data de 14 octombrie, în ziua Hramului, când slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată în zona pietonală din centrul oraşului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5052 secunde