Metoda cu care autoritățile îi determină pe oameni să-și facă a treia doză de vaccin, în Israel

235
Metoda cu care autoritățile îi determină pe oameni să-și facă a treia doză de vaccin, în Israel - israel-1633265125.jpg
Autoritățile din Israel au schimbat regulile privind certificatul verde COVID, anunță Associated Press.


Astfel, doar cei care au făcut a treia doză de vaccin au dreptul la acest document, în baza căruia este permisă participarea la activități în interior.

Israel este prima țară care condiționează eliberarea certificatului verde COVID de efectuarea dozei a treia, remarcă sursa citată.

Decizia luată duminică de guvern este văzută drept un factor menit să accelereze administrarea dozei suplimentare.


Cei care s-au vaccinat cu două doze ori au trecut prin boală primesc permise care sunt valabile șase luni de la data vaccinării sau recuperării.

Noile reguli implică faptul că în următoarele zile va înceta valabilitatea certificatelor deja emise pentru aproximativ 2 milioane de oameni.

Pe de altă parte, probleme tehnice au împiedicat ministerul israelian al sănătății să elibereze certificatele verzi COVID actualizate, în timp ce milioane de israelieni încercau să-și reemită documentația digitală pe baza căreia au acces în magazine, restaurante, săli de sport sau la evenimente culturale și artistice.

Din cauza dificultăților tehnice anunțate de minister, valabilitatea documentelor existente a fost prelungită cu câteva zile.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5224 secunde