Merkel și Putin, discuție la telefon despre Coreea de Nord

152
Merkel și Putin, discuție la telefon despre Coreea de Nord - putin-1505144745.jpg

Articole recomandate

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au purtat o discuție telefonică despre "acțiunile provocatoare ale Coreei de Nord, care ingnoră rezoluțiile Consilului de Securitate al ONU". Aceștia au confirmat că reglementarea situației din Peninsula Coreeană este posibilă doar prin negocieri. Anunțul a fost făcut de Kremlin, la finalul convorbirii celor doi lideri, care a avut loc la inițiativa Germaniei.


"Vladimir Putin și Angela Merkel au condamnat în mod ferm ignorarea de către Phenian a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU. A fost subliniat că astfel de pași contravin principiilor de neproliferare globală, creează o amenințare serioasă la adresa păcii și securității regionale", se spune în comunicatul serviciului de presă al președinției ruse, scire Agerpres.

"A fost confirmat că reglementarea acestei crize este posibilă exclusiv prin mijloace politico-diplomatice, prin intermediul negocierilor între toate părțile implicate", adaugă comunicatul, informând totodată că Putin și Merkel au convenit" să continue discutarea situației la nivel de miniștri de externe", scrie Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0235 secunde