Medicul echipei naționale de fotbal a Ucrainei a murit din cauza coronavirusului

Duminică, 26 Iulie 2020
75
Medicul echipei naționale de fotbal a Ucrainei a murit din cauza coronavirusului, la vârsta de 48 de ani. Anton Hudaev era și doctorul clubului Metalist Harkov, scrie Agerpres.


Federația ucraineană de fotbal, citată de cotidianul L'Equipe, a anunțat duminică decesul lui Anton Hudaev, medicul echipei naționale și membru al staff-ului selecționerului Andrei Șevcenko, în urma complicațiilor provocate de coronavirus.


Virusul a făcut peste 1.600 de victime în Ucraina. În luna martie, Șevcenko a comparat această pandemie, care a lovit brutal Italia, cu catastrofa de la Cernobîl.


Ucraina a impus în luna martie măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pe care le-a relaxat parțial începând din luna mai pentru a permite redresarea economiei. De atunci, "carantina adaptivă", procedură prin care pot fi menținute sau instituite restricții antiepidemice, este prelungită lunar.


Această măsură, care expiră la 31 iulie și a cărei prelungire a fost solicitată de guvern pentru încă o lună, prevede în special purtarea obligatorie a măștii și respectarea unor reguli stricte în restaurante și locuri publice.


"Avem nevoie de un cadru clar privind modul cum vom continua (această măsură), astfel încât oamenii să fie în siguranță, afacerile să poată funcționa, astfel încât economia să nu intre într-o pauză. Așadar, o voi extinde încă o lună, dar nu mai mult", a declarat Volodimir Zelenski. Prin urmare, dacă șeful statului nu se va răzgândi, restricțiile antiepidemice ar urma să înceteze în Ucraina la finele lunii august.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.3896 secunde