Medicul care a avertizat despre coronavirus, în stare gravă

448
Medicul care a avertizat despre coronavirus, în stare gravă - ddd-1581019817.jpg

Articole recomandate

Medicul chinez Li Wenliang, care s-a confruntat cu autoritățile pentru că a lansat un avertisment precoce cu privire la epidemia provocată de noul coronavirus și care s-a infectat, se afla în stare critică vineri, a anunțat Spitalul Central din Wuhan dezmințind informațiile din presă privind moartea acestuia, relatează Agerpres. "În lupta împotriva epidemiei de pneumonie cu noul coronavirus, Li Wenliang, un oftalmolog al spitalului nostru, a fost din păcate infectat. În prezent este în stare critică și încercăm tot posibilul să-l salvăm", au spus reprezentanții spitalului în timpul unui eveniment social.

Joi seara, mai multe media din China au anunțată că Li, în vârstă de 34 de ani, a murit, iar un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și-a exprimat tristețea la aflarea veștii, conform unui tweet al organizației. Ulterior, OMS a revenit precizând că reprezentantul său, doctorul Mike Ryan, a fost solicitat să comenteze informațiile privind moartea medicului și a exprimat condoleanțe, dar OMS nu are nicio informație despre starea doctorului Li.

Li Wenliang a dat lansat primul avertisment despre noul coronavirus pe 30 decembrie, când a publicat pe grupul său de prieteni și colegi din domeniul medical de pe aplicația chineză de mesagerie online WeChat un mesaj în care afirma că șapte pacienți care au frecventat o piață de fructe de mare au fost diagnosticați cu o boală asemănătoare SARS (Sindrom acut respirator sever) și au fost plasați în carantină în spitalul în care lucra. La scurt timp după publicarea mesajului, Li a fost acuzat de poliția din Wuhan că răspândea zvonuri și știri false. A devenit unul dintre medicii anchetați de poliție pentru că ar fi încercat să dezvăluie informații confidențiale despre acest virus mortal în primele săptămâni ale epidemiei, care a contaminat peste 28.000 de persoane și a ucis peste 560.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3701 secunde