Medicii fără certificat verde, contract de muncă suspendat pentru 30 de zile

534
Medicii fără certificat verde, contract de muncă suspendat pentru 30 de zile - certificatverde2-1632753915.jpg
Ministerul Sănătății a publicat un proiect de Lege prin care cadrele medicale care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 vor avea contractele de muncă suspendate pentru 30 de zile.


În cazul în care personalul medical nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se reglementează suspendarea de drept, pe o perioadă de 30 de zile a contractelor în baza cărora își desfășoară activitatea.

Potrivit Antena3.ro, după cele 30 de zile de suspendare, contractul personalului medical în baza căruia își desfășoară activitatea încetează de drept, iar pentru personalul din unitățile private care cumulează 30 de zile de suspendare, angajatorul poate dispune fie prelungirea suspendării, fie încetarea contractului în baza căruia își desfășoară activitatea, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății.

„Vrem să promovăm actul normativ în regim de urgență. Aceste măsuri sunt necesare în contextul epidemiologic actual, cu o creștere importantă a numărului de cazuri, când trebuie asigurată siguranța pacienților, dar și a personalului medical. Sistemul medical, prin excelență, se bazează pe știință, inovație și tehnologie, în care un loc important îl dețin vaccinurile”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3966 secunde