Măsurile luate în Olanda au redus rata infectărilor

Miercuri, 01 Aprilie 2020, 17:59
413
Măsurile luate în Olanda pentru a limita răspândirea noului coronavirus au dus la înjumătățirea ratei infectărilor, dar trebuie să fie continuate pentru a fi cu adevărat eficiente, a declarat, ieri, șeful Institutului olandez de Sănătate Publică, Jaap van Dissel, informează Reuters.

Rata infectărilor înregistrate în Olanda, unde peste 1.000 de persoane au decedat din cauza Covid-19, a scăzut considerabil după ce, luna trecută, guvernul a decis închiderea tuturor școlilor, restaurantelor și barurilor, a spus Jaap van Dissel, într-o conferință la parlamentul olandez.

"Măsurile par să funcționeze. Acum este de o importanță crucială să le continuăm", a adăugat el.

Totuși, van Dissel a subliniat că, în pofida reducerii ratei infectărilor, numărul pacienților aflați la terapie intensivă va continua să crească substanțial în următoarele săptămâni, urmând să atingă un vârf de aproximativ 2.400 la finalul lunii aprilie.

Spitalele din Olanda au în prezent disponibile 1.600 de paturi la terapie intensivă și obiectivul este ca până duminică numărul să crească la 2.400. Pagina a fost generata in 0.2679 secunde