Mașinile autonome vor putea circula pe străzile din Franța

169
Mașinile autonome vor putea circula pe străzile din Franța - masiniautonome-1625666207.jpg

Articole recomandate

În Franța, un decret publicat la 1 iulie 2021, de Ministerul de Interne, oficializează un cadru de reglementare pentru circulația vehiculelor autonome pe drumurile publice din Hexagon. Astfel, din septembrie 2022, va fi permisă circulația mașinilor autonome pe rute și sau zone predefinite, conform cotidianului francez Le Figaro.

Până în prezent, doar șoferul purta întreaga responsabilitate pentru vehiculul pe care îl conducea, în toate circumstanțele. Potrivit modificărilor aduse codului rutier francez, operatorul de sistem devine responsabil în cazul unui accident, dacă este activat modul autonom al unui vehicul.

Decretul guvernamental adaptează, pentru prima dată, codul rutier și cel al transportului pentru circulația autoturismelor autonome. Legea va reglementa, astfel, diferitele niveluri de autonomie, de la sistemul de păstrare a benzii de circulație până la mașinile complet autonome, potrivit BFMTV.

Noile reglementări fac parte dintr-o strategie națională inițiată în mai 2018 și bazată pe trei piloni: securitate, progresivitate și acceptabilitate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5366 secunde