Marea Britanie va avea în premieră o femeie în postul de ambasador în SUA

201
Marea Britanie va avea în premieră o femeie în postul de ambasador în SUA - marea-1581275073.jpg

Articole recomandate

Marea Britanie va avea în premieră o femeie în postul de ambasador în SUA, pe diplomata de carieră Karen Pierce, a cărei misiune va fi de a întări relațiile după Brexit cu cel mai apropiat aliat al Londrei, informează Reuters. 


Karen Pierce, în vârstă de 60 de ani și fostă ambasadoare a Regatului Unit în Afganistan, îi ia locul lui Kim Darroch, calificat drept "foarte prost" și "trăznit" de președintele american Donald Trump și care a demisionat în iulie anul trecut, în urma dezvăluirii unor mesaje confidențiale în care ambasadorul afirma între altele despre administrația Trump că este "ineptă". 


"Este un moment al marilor oportunități pentru prietenia dintre Regatul Unit și SUA și sunt încântat că ambasadoarea Pierce va duce mai departe acest nou capitol al relației noastre", a declarat într-un comunicat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab. 
Karen Pierce este în momentul de față ambasadoarea Marii Britanii pe lângă Națiunile Unite, la New York, și reprezentant permanent în Consiliul de Securitate al ONU. Și-a început cariera la Ministerul de Externe în 1981, a lucrat la Tokyo și în Balcani, a fost reprezentant permanent al țării sale la Organizația Mondială a Comerțului, printre alte organizații internaționale, iar între 2015 și 2016 a fost ambasador în Afganistan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7317 secunde