Marea Britanie modifică cerințele de intrare în țară pentru călătorii vaccinați

742
Marea Britanie modifică cerințele de intrare în țară pentru călătorii vaccinați - mare-1643039544.jpg
Marea Britanie a anunţat, luni, că ridică cerinţa de a se efectua un test COVID-19 pentru călătorii vaccinați care sosesc în Anglia. Până în prezent, cei imunizați erau obligați să rezerve în avans un test antigen sau PCR, care urma să fie efectuat imediat după intrarea în țară.

''Ceea ce facem este să arătăm că această ţară este deschisă pentru afaceri, deschisă pentru călători'', a declarat premierul Boris Johnson, confirmând această modificare ce înseamnă că persoanele care sosesc în Anglia nu mai trebuie să fie testate dacă au fost vaccinate cu două doze.

Potrivit Digi24 până în prezent, călătorii complet vaccinaţi trebuiau să rezerve în avans un test (antigen sau PCR) pentru COVID-19, care urma să fie efectuat după sosire. Cei care nu sunt complet vaccinaţi trebuie să facă un test înainte de plecare, apoi două teste PCR după sosire şi trebuie să se izoleze timp de 10 zile.

Liderul conservator nu a precizat când va fi pusă în aplicare noua măsură, dar aceasta ar putea intra în vigoare înainte de vacanţa şcolară din februarie, ceea ce reprezintă o veste bună pentru sectorul turismului şi al transportului internaţional.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3371 secunde