X
X
Mai multe ştiri online:

Manifestații la Atena, după închiderea posturilor publice de radio și televiziune

Ştire online publicată Miercuri, 12 Iunie 2013. Autor: Cuget Liber Online.
Guvernul grec a anunțat și a pus imediat în aplicare măsura de închidere a canalelor televiziunii publice ERT, într-o demonstrație de forță inedită împotriva sindicatelor, la presiunea creditorilor săi internaționali. În replică la decizia Executivului, mii de persoane au protestat pe străzile Atenei, în frunte cu jurnaliștii care s-au trezit șomeri.
Posturile radio-televiziunii publice ERT au încetat să mai emită marți, la scurt timp după ora 23.00 (23.00 ora României), sediul principal situat pe un munte în apropiere de Atena fiind neutralizat de poliție, potrivit unei surse sindicale, scrie Mediafax.
"Este ilegal. Guvernul a oprit principalul post de emisie. Seamănă mai mult cu guvernarea lui Ceaușescu decât cu o democrație", a declarat președintele principalului sindicat al salariaților televiziunii, Panayotis Kalfayanis.
Decizia este una fără precedent în Grecia, însă Guvernul a luat-o întrucât posturile publice de radio și televiziune sunt considerate "găuri negre" în care se pierd foarte mulți bani. Este vorba de trei posturi naționale de televiziune și patru de radio, mai multe posturi de radio regionale și unul internațional.
2.500 de angajați ai posturilor publice vor rămâne șomeri în urma deciziei Executivului elen. Ei vor fi concediați în cel mai scurt timp, imediat ce vor fi gata actele în acest sens, și vor primi compensații. De asemenea, vor avea prioritate la reangajare atunci când ERT își va relua activitatea, într-o variantă restrânsă. Nu este clar, însă, când se va întâmpla acest lucru.
Furioși, angajații ERT, dar și mii de locuitori ai Atenei au ieșit în stradă pentru a protesta față de această măsură.
Manifestația nu a impresionat, însă, Guvernul, potrivit căruia ERT este un "fief al risipei și luxului". Și asta într-o perioadă în care toți bugetarii sunt nevoiți să facă sacrificii enorme, iar țara se confruntă cu o criză economică fără precedent. Cu toate acestea, rămâne de văzut cât de legală este decizia.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31496 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3985 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1485 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3455 secunde