Manifestanții thailandezi, pregătiți să formeze un guvern după demiterea premierului

73
Manifestanții thailandezi, pregătiți să formeze un guvern după demiterea premierului - thailanda-1399538380.jpg

Articole recomandate

Manifestanții thailandezi au anunțat că sunt pregătiți să formeze un guvern, considerând "ilegitim" Guvernul interimar care conduce țara după demiterea premierului Yingluck Shinawatra. Vom lua măsuri pentru a numi un nou Guvern, a anunțat Akanat Promphan, un purtător de cuvânt al manifestanților.


Premierul interimar Niwattumrong Boonsongpaisan, numit miercuri, "nu are nicio legitimitate", a asigurat el, cu toate că este respectat cadrul legal în cazul acestui Guvern interimar.


Potrivit AFP, este vorba de un membru al "clanului Shinawatra", apropiat al fostului premier Thaksin Shinawatra, fratele mai mare al lui Yingluck și principalul motiv de nemulțumire al manifestanților antiguvernamentali.


"Scopul va fi de a alege un Guvern care să reprezinte poporul", a asigurat purtătorul de cuvânt, susținător al ideii unui "consiliu popular", neales.


Anunțarea listei acestui "Guvern" disident va fi făcută cu ocazia unei mari zile de acțiune vineri, anunțată ca fiind decisivă de manifestanți. Cel puțin 25 de persoane și-au pierdut viața pe fondul protestelor care au avut loc în ultima perioadă în Thailanda, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4424 secunde