Manifestanții din Hong Kong anunță că se retrag din unele zone

201
1
Manifestanții din Hong Kong anunță că se retrag din unele zone - hongkong-1412513842.jpg

Articole recomandate

Manifestanții prodemocrație din Hong Kong au anunțat duminică seară, cu câteva ore înainte de expirarea ultimatumului pe care l-au primit din partea guvernului local, că se vor retrage din anumite zone ocupate, dar vor menține presiunea asupra executivului, transmite AFP.
Astfel, coaliția prodemocrație Occupy Central precizează pe contul ei de Twitter că manifestanții care ocupă cartierul comercial din Mong Kok, situat în partea continentală a Hong Kong-ului, se vor alătura celor din Admiralty, cartierul din partea insulară unde se află sediile ministerelor. De asemenea, în cartierul Admiralty o arteră importantă va fi redată circulației pentru a permite angajaților să-și reia activitatea la locurile de muncă.
Șeful executivului din Hong Kong, Leung Chun-ying, a dat sâmbătă manifestanților un ultimatum cerându-le să elibereze până luni principalele artere rutiere, în caz contrar autoritățile urmând să ia ''toate măsurile necesare pentru a restabili ordinea socială''.
Protestele începute cu zece zile în urmă au fost marcate de confruntări frecvente între manifestanții prodemocrație și grupuri proguvernamentale, despre care protestatarii susțin că ar fi coordonați de triade, mafia chineză.
Principalele revendicări ale protestatarilor sunt demisia lui Leung Chun-ying, un sistem de vot mai transparent și mai democratic, dar și o mai mare descentralizare a regiunii autonome față de administrația centrală de la Beijing.


Comentează știrea

Marius
5 octombrie 2014
Locuri de munca

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4611 secunde