Maladia necunoscută a făcut a doua victimă. Zeci de chinezi sunt afectați

146
Maladia necunoscută a făcut a doua victimă. Zeci de chinezi sunt afectați - ddd-1579250378.jpg

Articole recomandate

Misterioasa pneumonie virală apărută în China, al cărei agent patogen este din aceeași familie cu cel care provoacă SARS (sindromul respirator sever acut), a făcut o doua victimă, au anunțat joi autoritățile sanitare, transmite Digi 24. Este vorba despre un bărbat de 69 de ani care a murit miercuri la Wuhan, acolo unde maladia a fost detectată luna trecută pentru prima dată. Anunțul a fost făcut de Comisia pentru Igienă și Sănătate din Wuhan, pe site-ul său de internet.

Pacientul, care s-a îmbolnăvit pe 31 decembrie, s-a confruntat cinci zile mai târziu cu o agravare a stării sale de sănătate, prezentând o miocardită severă, o funcție renală anormală și mai multe organe grav afectate, au precizat autoritățile sanitare.

Potrivit ultimului bilanț disponibil, cel puțin 41 de bolnavi au fost înregistrați în China, dintre care cinci se află într-o stare gravă.

Această pneumonie alimentează temerile privind reapariția unui virus de tip SARS (Sindromul respirator sever acut), soldat cu circa 650 de morți în China continentală și în Hong Kong, în sezonul 2002-2003. În urma unei anchete, autoritățile sanitare chineze au stabilit că mai mulți pacienți sunt vânzători într-o piață din Wuhan specializată în vânzarea angro de fructe de mare și pește.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4511 secunde