MAE: Aproximativ 200 de minori români sunt în atenția autorităților de protecție a copilului din Spania

109
MAE: Aproximativ 200 de minori români sunt în atenția autorităților de protecție a copilului din Spania - steag-1562166619.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 200 de minori români sunt în atenția autorităților de protecție a copilului din Spania, majoritatea fiind abandonați, orfani de ambii părinți sau cu probleme de comportament, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un răspuns transmis Agerpres.


Potrivit sursei citate, cele mai frecvente situații care au dus la luarea unor măsuri de către autoritățile de protecție a copilului din această țară sunt: situația de abandon de către părinți sau reprezentanții legali, minori cu ambii părinți decedați, minori cu probleme de comportament pentru care s-a considerat necesară instituirea unor măsuri de protecție, minori ai căror părinți sau reprezentanți legali au fost reținuți sau arestați sau minori față de care a fost dispusă măsura stabilirii tutelei la membrii din familia extinsă care locuiesc în Spania.


Tema minorilor români din Spania, față de care au fost luate asemenea măsuri, a fost subiectul unei întâlniri, la București, în urmă cu o săptămână.


Cu această ocazie, au fost discutate aspecte privind eliberarea documentelor de stare civilă și a pașapoartelor pentru cetățeni români minori față de care autoritățile spaniole au dispus măsuri de protecție, arată un comunicat MAE.


Ministerul Afacerilor Externe român "a exprimat întreaga disponibilitate a autorităților române de a răspunde fiecărui caz sesizat de partea spaniolă, cu soluții concrete, adaptate situației minorilor, stabilite la nivelul unui grup de experți constituit din reprezentanți ai MAE, ambasada și consulatele României în Spania, precum și ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție", arată sursa citată.


Grupurile de experți români și spanioli urmează să se întâlnească pentru punerea de acord a evidențelor și priorităților de soluționare, în funcție de urgență și gradul de vulnerabilitate, precizează MAE.


Reuniunea s-a desfășurat la sediul MAE, sub coordonarea secretarului general al Ministerului Afacerilor Externe, Laura Elena Chiorean. Delegația Regatului Spaniei a fost condusă de Ana Gallego Torres - director general în cadrul Direcției Generale pentru Cooperare Juridica Internațională, Relația cu Cultele și Drepturile Omului, Ministerul Justiției.


De asemenea, delegația spaniolă a fost compusă din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Consumului și Bunăstării Sociale, respectiv Ángel Parreño Lizcano- director general al Departamentului pentru Protecția Familiei și Copilului. Discuțiile s-au desfășurat în prezența ambasadorului Regatului Spaniei la București, Manuel Larrotcha Parada.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0286 secunde