Macron și Von der Leyen împărtășesc obiective comune pentru UE

174
Macron și Von der Leyen împărtășesc obiective comune pentru UE - macron-1563982458.jpg

Articole recomandate

Șeful statului francez, Emmanuel Macron, a primit-o, marți, la Palatul Elysee, pe Ursula von der Leyen, viitorul președinte al Comisiei Europene, afirmând că împărtășesc aceleași priorități pentru a deschide o nouă pagină a Uniunii Europene, informează AFP. 


Această deplasare la Paris, pentru un prânz de lucru cu președintele francez, este prima vizită a fostului ministru al Apărării german de la alegerea sa la conducerea Comisiei Europene, la 17 iulie, de către Parlamentul European. 
"Suntem de acord să lucrăm împreună pentru o Europă puternică, unită și ambițioasă", a declarat Ursula von der Leyen la sosirea la Palatul Elysee. "Vă știu de partea mea", a adăugat ea, adresându-i-se președintelui francez, căruia i-a mulțumit pentru sprijinul în alegerea sa. 


Emmanuel Macron a subliniat că el personal și Franța se regăsesc pe deplin în programul detaliat de Ursula von der Leyen în Parlamentul European. Printre priorități, șeful statului francez a menționat "o adevărată ambiție climatică, cerința progresului social, promovarea unei Europe care protejează și știe cum să reglementeze tema migrației, o provocare importantă și o Europă a valorilor, care apără statul de drept și libertatea presei". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.453 secunde