Macron cere ca UE să se implice în criza migranţilor

153
Macron cere ca UE să se implice în criza migranţilor - macroncerecaue-1637941484.jpg

Articole de la același autor

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a cerut mai multă cooperare europeană pentru prevenirea imigrației ilegale după tragedia din Canalul Mânecii, unde 27 de migranți au murit înecați în timp ce încercau să ajungă din Franța în Regatul Unit, relatează Euronews.

„Când aceste femei și acești bărbați ajung pe plajele Canalului Mânecii, este deja prea târziu. Trebuie să îi împuternicim pe partenerii noștri și să consolidăm cooperarea cu Belgia, Țările de Jos, Germania, dar și cu britanicii și cu Comisia”, a spus preşedintele Franţei.

Macron a vorbit la telefon cu Boris Johnson, legat de tragedie, iar cei doi lideri au stabilit că vor accentua cooperarea pentru a-i opri pe traficanții de migranți care organizează treceri ilegale ale Canalului Mânecii. Franța a invitat miniștrii din Belgia, Germania, Olanda, Regat, dar și reprezentanți ai Comisiei la o întâlnire la Calais, duminică. Accidentul a dus la cel mai mare număr de decese într-o încercare de trecere ilegală a Canalului, conform Organizației Internaționale a Migrației şi vine în situația în care un număr record de migranți au încercat să treacă din Franța în UK pe parcursul acestui an.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6476 secunde