Macron anunță crearea unui comandament militar spațial

146
Macron anunță crearea unui comandament militar spațial - macron-1563104533.jpg
Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat, sâmbătă, crearea unui comandament militar spațial, într-un discurs susținut în ajunul defilării de 14 iulie, sărbătoarea națională, relatează AFP.

"Pentru a asigura dezvoltarea și întărirea capacităților noastre spațiale, un mare comandament spațial va fi creat în luna septembrie în cadrul Forțelor armate aeriene, care vor deveni în cele din urmă Forțele armate aeriene și spațiale", a declarat el în fața comunității militare reunite la Ministerul Apărării de la Paris, la o tradițională recepție care are loc anual cu o zi înainte de parada de pe Champs-Elysees.

Calificând spațiul ca "o veritabilă miză de securitate națională, prin starea conflictuală pe care o suscită", Macron a dat asigurări încă de anul trecut că își dorește ca Franța să aibă "o strategie spațială de apărare". Aceasta este acum gata, a afirmat el, sâmbătă.

"Noua doctrină spațială și militară care mi-a fost propusă de ministru (n.r. - ministrul Apărării, Florence Parly), pe care am aprobat-o, va permite să ne asigurăm apărarea spațiului și prin spațiu", a subliniat el.

"Ne întărim cunoștințele despre situația spațială, ne vom proteja mai bine sateliții, inclusiv în manieră activă", a promis șeful statului, afirmând că "vor fi decise noile investiții indispensabile".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3963 secunde