Macedonia cere sprijinul Greciei pentru aderarea la NATO

201

Articole recomandate

Noul premier macedonean Zoran Zaev a promis luni o aprofundare a "bunei prietenii" între țara sa și Grecia pentru găsirea unei soluții la disputa privind numele de Macedonia și pentru relansarea procesului de aderare a țării sale la UE și NATO, relatează AFP.

"Știu că, dacă avem relații de prietenie și o bună abordare, atunci o soluție poate fi găsită", a dat asigurări Zoran Zaev la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu oficiali ai Uniunii Europene și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Prietenii noștri cetățenii greci, prin intermediul partidului de guvernământ și al partidelor de opoziție, vor sprijini Macedonia pe calea către integrarea europeană și în NATO", a afirmat Zaev, care a făcut o prioritate din relansarea acestor demersuri.

Îndepărtarea Macedoniei de blocul occidental a început în 2008, atunci când Grecia a respins aderarea la NATO a statului vecin din cauza conflictului vechi de 25 de ani între cele două state cu privire la numele de Macedonia. Grecia susține că Skopje nu are dreptul să folosească acest nume, având în vedere că Macedonia este numele uneia dintre provinciile sale.

"Sunt conștient de faptul că Grecia este un prieten bun și poate fi alături de noi pentru fiecare nou capitol în procesul integrării europene", a afirmat Zaev, al cărui ministru de externe Nikola Dimitrov urmează să efectueze miercuri o vizită la Atena.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3909 secunde