Luna noiembrie, crucială pentru menținerea Greciei în zona euro

240
Luna noiembrie, crucială pentru menținerea Greciei  în zona euro - fondorescatezonaeuro132550570513-1351719578.jpg
Franța și Germania vor face tot posibilul în următoarele patru săptămâni pentru a preveni ca Grecia să agite piețele financiare, colaborând pentru a pune pe direcția bună planul de salvare, a declarat ministrul francez de Finanțe, Pierre Moscovici. Acesta a făcut comentariile la o conferință de presă la Berlin cu omologul său german Wolfgang Schaeuble, în timp ce adjuncții lor se află în a doua zi de negocieri, la Bruxelles, pentru pregătirea unei teleconferințe europene pe tema Greciei, transmite Bloomberg. 


"Vreau să subliniez că încercăm în continuare să găsim o soluție cuprinzătoare în cursul lunii noiembrie, pentru a pune capăt incertitudinilor, și ne vom folosi toate forțele în acest scop", a spus Moscovici.

El a arătat că Germania și Franța sunt hotărâte ca Grecia să rămână în zona euro, iar statul elen să facă toate eforturile pentru a asigura integritatea uniunii monetare.

În Grecia, politicienii încă negociază măsurile necesare pentru încheierea unui nou acord cu creditorii internaționali.

Premierul Antonis Samaras a declarat că negocierile s-au încheiat, iar planul de austeritate va fi prezentat în Parlament. Partidul Stânga Democrată, membru al coaliției guvernamentale, a reiterat însă opoziția față de reformele propuse pentru piața muncii. De acest plan depinde furnizarea unei noi tranșe de ajutor de 31,5 miliarde de euro, fără de care Grecia riscă să rămână fără fonduri în câteva săptămâni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1914 secunde