Lumea se va confrunta cu tot mai multe și mai intense valuri de căldură extremă

142
Lumea se va confrunta cu tot mai multe și mai intense valuri de căldură extremă - valuricaldura-1625845237.jpg

Articole de la același autor

Creșterea temperaturii medii globale poate să se producă mult mai rapid și să cauzeze mai multe dezastre decât se prognozează în prezent, potrivit unei analize întocmite de 27 de oameni de știință din domeniul climatic, care fac parte din rețeaua World Weather Attribution (WWA). Analiza experților climatici a fost realizată în urma valului de căldură din nord-vestul Americii de Nord, care a afectat populația din SUA și Canada, iar concluzia principală este că temperaturile caniculare record de aproape de 50 de grade Celsius de la sfârșitul lunii iunie ar fi fost practic imposibilă fără schimbările climatice provocate de oameni.

Cupola de căldură de săptămâna trecută deasupra provinciei canadiene British Columbia și a statelor americane Washington, Portland și Oregon a dus la o creștere nemaivăzută a temperaturilor zilnice, care au sărit la peste 40 de grade Celsius în unele locuri, un vârf care ar fi fost considerat imposibil în urmă cu două săptămâni, consideră experții, care mai avertizează că e posibil ca clima să fi trecut de un prag periculos.

Localitatea canadiană Lytton a fost printre cele mai afectate de valul de căldură istoric, înregistrând temperaturi de până la 49,6 grade Celsius. Trei incendii de proporții au înconjurat localitatea, iar în scurt timp orașul a fost în mare parte distrus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.717 secunde