Lovitură pentru Putin. Elicoptere rusești, nimicite de Statul Islamic

Miercuri, 25 Mai 2016
249
Imagini din satelit demonstrează că o bază aeriană din Siria folosită de forțele ruse a suferit pagube importante în urma unui atac al grupării jihadiste Stat Islamic (SI), a anunțat compania americană specializată în informații Stratfor, însă Moscova a dezmințit aceste relatări, transmit AFP și EFE.

Imaginile sugerează că patru elicoptere și 20 de camioane au fost incendiate în baza T-4, cunoscută de asemenea sub numele Tiyas, situată strategic în centrul Siriei, între orașele Palmira și Homs.

"Baza aeriană T-4 a fost grav avariată de artileria grupării Stat Islamic. Patru elicoptere de atac ruse Mi-24 par să fi fost distruse", a explicat Stratfor într-un raport publicat pe website-ul său.

Stratfor a anunțat, de asemenea, că urme ale impactului obuzelor sunt vizibile și că un avion MiG-25 sirian ar fi fost avariat.

Potrivit Agerpres, Ministerul Apărării rus a dezmințit marți seară faptul că patru elicoptere Mi-24 ar fi fost distruse săptămâna trecută în Siria în urma unui atac al grupării Stat Islamic.

"Toate elicopterele de luptă desfășurate în Republica Arabă Siriană îndeplinesc misiuni pentru distrugerea teroriștilor. Nu există nicio pierdere în rândul personalului bazei aeriene ruse", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului citat, generalul Igor Konașenkov.

Pagina a fost generata in 0.2728 secunde