Londra se pregătește de un aflux al românilor și bulgarilor pe piața muncii

267
Londra se pregătește de un aflux al românilor și bulgarilor  pe piața muncii - ericpickles-1358171428.jpg
Ministrul britanic pentru Comunități și Administrație Locală, Eric Pickles (foto), a avertizat că un "aflux" de români și bulgari, după deschiderea pieței muncii, în decembrie 2013, ar putea amplifica problemele privind locuințele, existente deja în Marea Britanie.

Întrebat la emisiunea Sunday Politics de la BBC câți români și bulgari ar putea veni în Marea Britanie după eliminarea restricțiilor de pe piața muncii, Pickles a declarat: "Adevărul este că nu cred că știe cineva care va fi numărul celor care vor veni din România și Bulgaria", adăugând că nu a discutat cu Ministerul de Interne referitor la numărul acestora, relatează BBC News Online. 


El a precizat însă că autoritățile iau măsuri pentru a face față unei posibile creșteri semnificative a numărului de persoane care se vor muta în Marea Britanie din cele două țări anul viitor.

Ministerul de Interne nu a anunțat o cifră estimativă a numărului de români și bulgari care ar putea profita de deschiderea pieței muncii pentru a merge în Marea Britanie, dar experții anticipează un număr mare de imigranți.

Marea Britanie a impus restricții temporare pe piața muncii pentru români și bulgari, dar acestea vor expira în decembrie și nu vor mai putea fi prelungite, conform legislației europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3753 secunde