Londra ar putea boicota Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

201
Londra ar putea boicota Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing - china-1637401587.jpg

Articole recomandate

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing ar putea fi boicotate la nivel diplomatic. 


Premierul britanic Boris Johnson ia în considerare un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă care vor fi găzduite de Beijing anul viitor, în semn de protest faţă de politica Chinei în privinţa respectării drepturilor omului, informează sâmbătă Reuters, scrie Agerpres. 


Potrivit informaţiilor apărute în publicaţia The Times, în cadrul executivului britanic are loc în prezent o "discuţie activă" pe acest subiect, iar ministrul de externe Liz Truss s-a declarat în favoarea boicotului.


Miniştrii britanici ar urma să nu asiste la Jocuri


Conform unei opţiuni, miniştrii britanici ar urma să nu asiste la Jocuri, la care va fi prezent, totuşi, ambasadorul britanic în China, conform sursei citate.


Cinci politicieni conservatori i-au scris premierului Boris Johnson îndemnându-l să interzică orice reprezentare diplomatică oficială a Regatului Unit la Jocurile Olimpice de Iarnă din februarie 2022.


Joi, preşedintele american Joe Biden a confirmat că Statele Unite iau în considerare un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.


SUA: Biden are în vedere un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing
Preşedintele SUA Joe Biden a declarat joi că are în vedere un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă programate să aibă loc în februarie la Beijing, pentru a protesta împotriva încălcărilor drepturilor omului în China, relatează AFP.


Aceasta este ceva ce avem în vedere, a declarat preşedintele american cu privire la această opţiune de a nu trimite oficiali guvernamentali pentru a reprezenta Washington-ul la competiţii, permiţând totuşi sportivilor americani să participe.


Mai mulţi lideri republicani îi cer lui Joe Biden să anunţe un boicot total al competiţiei sportive de către oficiali, dar şi sportivi, pentru a denunţa reprimarea musulmanilor uiguri în Xinjiang, China, calificată drept genocid de către guvernul american.


Mulţi oficiali din toate taberele politice, între care preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi senatorul republican, Mitt Romney, pledează pentru acest boicot diplomatic. China a protestat ferm când Nancy Pelosi a emis această ipoteză, în luna mai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5589 secunde