Londra alocă 3 milioane de lire sterline pentru a proteja drepturile britanicilor în UE

137
Londra alocă 3 milioane de lire sterline pentru a proteja drepturile britanicilor în UE - londra-1567204720.jpg

Articole recomandate

Guvernul britanic a anunțat, joi, că va aloca 3 milioane de lire sterline pentru programe de asistență în așa fel încât celor peste un milion de britanici care trăiesc în țări ale Uniunii Europene să le fie protejate drepturile după Brexit, informează agenția EFE, consultată de Agerpres. 


Londra va distribui aceste fonduri prin intermediul organizațiilor non-profit cărora le va reveni sarcina de a-i informa pe cetățenii britanici cu privire la nevoia de a solicita un permis de reședință, de a se înregistra în sistemul de sănătate al "țării gazdă" și de a-și echivala permisul auto. Aceste organizații vor asista persoanele care solicită ajutor în obținerea acestor documente. 
"Regatul Unit va părăsi UE la 31 octombrie și dorește să-i ajute pe britanicii care trăiesc în Uniune să fie total pregătiți pentru Brexit. Aceste fonduri le vor permite cetățenilor să primească ajutoarele de care au nevoie pentru a-și proteja drepturile de reședință și acces la servicii", a declarat ministrul de Externe britanic, Dominic Raab, citat într-un comunicat de presă. 
Guvernul de la Londra subliniază că acest program vine în completarea serviciilor de care britanicii pot deja beneficia prin intermediul legațiilor diplomatice ale Regatului Unit în Uniunea Europeană. Ambasadele și consulatele britanice au organizat 541 de sesiuni informative începând din noiembrie 2017 pentru a-i ține la curent pe britanicii rezidenți în străinătate cu privire la situația lor post-Brexit. 


În ceea ce privește relația Regatului Unit cu blocul comunitar, ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a declarat, vineri, că următorul punct de cotitură important pe tema Brexit-ului va fi summitul Uniunii Europene din 17-18 octombrie, la finalul căruia Londra speră că parlamentul britanic va avea ceva nou de discutat despre Brexit. 


"Următorul moment important care se va întâmpla va fi la summitul european, iar acesta va avea loc cam pe la jumătatea lunii octombrie, și acela este momentul în care ar putea exista ceva nou de discutat", a declarat Shapps la televiziunea BBC. 
În timpul interviului, Shapps a menționat în două rânduri Consiliul European din octombrie. Parlamentul britanic va avea suficient timp să dezbată "orice aspect nou, sper, rezultat din acest efort intensificat din partea UE și a diplomaților noștri cu scopul de a ajunge la un acord negociat. A existat probabil doar o mică rază de lumină din partea liderilor UE atunci când s-au întâlnit cu premierul Boris Johnson", a mai spus Shapps, care a adăugat: "Suntem pregătiți, indiferent de rezultat". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5156 secunde