Lituania a impus restricții pentru cetățenii români. Ce condiții trebuiesc îndeplinite

Marţi, 18 August 2020, 16:18
78
Lituania a impus restricții pentru cetățenii români care ajung în această țară. Astfel, la sosirea în Lituania, românii vor trebui să prezinte un test negativ pentru infecția cu COVID-19, realizat cu maximum 72 de ore înainte, după care aceștia vor intra în autoizolare obligatorie pentru 14 zile, informează Agerpres.


Lituania a revizuit, începând cu 17 august, condițiile de intrare în această țară pentru cetățenii și rezidenții permanenți ai statelor Uniunii Europene, Spațiului Economic European, precum și din Confederația Elvețiană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.


"Conform acestei noi decizii, România este plasată în categoria statelor unde rata de infectare depășește valoarea de 25 cazuri/ 100.000 de locuitori. Astfel, persoanele care sosesc în Republica Lituania provenind din această categorie de state trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat în statul de plecare, cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Republica Lituania și să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile", conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.


Totodată, persoanele care sosesc în Republica Lituania din străinătate, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să se înregistreze la Centrul Național de Sănătate Publică din Republica Lituania înainte de intrarea în țară. Persoanele care folosesc mijloace de transport rutier/ feroviar trebuie să îndeplinească această procedură în termen de 12 ore de la sosire, informează MAE.


Măsurile anunțate de autoritățile Republicii Lituania nu se aplică persoanelor care tranzitează teritoriul acestui stat pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și altor categorii specifice de persoane, potrivit informațiilor disponibile pe pagina web a Ministerului de Externe al Republicii Lituania. 
Pagina a fost generata in 0.3304 secunde