Liderii a patru state din Balcani, discuții despre libera circulație a forței de muncă

183
Liderii a patru state din Balcani, discuții despre libera circulație a forței de muncă - liderii-1577058118.jpg

Articole recomandate

Liderii a patru state din Balcanii de Vest s-au întâlnit din nou, sâmbătă, pentru a discuta despre planurile lor privind libera circulație a bunurilor și persoanelor în regiune pentru a stimula comerțul și investițiile, o inițiativă sprijinită de UE, relatează Reuters. 


Liderii din Muntenegru, Serbia, Macedonia de Nord și Albania s-au întâlnit în capitala albaneză Tirana pentru a treia oară pentru a discuta despre această inițiativă. 


Toate țările din Balcanii de Vest, afectate de războaiele din anii '90, aspiră să intre în Uniunea Europeană, dar aderarea lor a fost încetinită de Brexit și de lipsa de reforme interne. 


Serbia și Muntenegru negociază deja aderarea la UE, în timp ce procesul a fost amânat în octombrie pentru Albania și Macedonia de Nord. 


"Nu putem supraviețui fără asta, pentru că suntem mici și insignifianți dacă nu ne mărim piața muncii și pe cea economică", a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic. "Vom încerca să creăm o piață a muncii comună care înseamnă, comparativ, un nivel mai mare de atracție pentru investitorii străini", a adăugat el. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2661 secunde