Letonia, prima țară din Europa care a reintrodus lockdown-ul în noul val de Covid-19

84
Letonia, prima țară din Europa care a reintrodus lockdown-ul în noul val de Covid-19 - letonialockdown-1634843757.jpg

Articole de la același autor

Letonia a anunțat lockdown timp de o lună, după o creștere fără precedent a cazurilor de Covid-19. Devine astfel prima țară din Europa care impune restricții de anvergură pe fondul unui nou val de cazuri de Covid-19 în țările de pe continent, scrie The Guardian.

Letonia are una dintre cele mai mari rate de cazuri noi de Covid în raport cu populația, din lume, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, după ce a reușit să țină virusul la distanță timp de luni de zile.

„Sistemul nostru de sănătate este în pericol. Singura modalitate de a ieşi din această criză este să ne vaccinăm”, a declarat prim-ministrul Krisjanis Karins după şedinţa de urgenţă a guvernului în care a pus pe seama ratei scăzute de vaccinare creşterea numărului de persoane spitalizate. Doar 57% din adulţii letoni sunt complet vaccinaţi, mult sub media UE de 74%, arată datele europene.

„Trebuie să-mi cer scuze faţă de cei deja vaccinaţi”, a spus Karins, anunţând că magazinele, restaurantele, şcolile şi instituţiile de divertisment vor fi închise. Rămân deschise doar serviciile esenţiale, fiind de asemenea impusă interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 20.00 şi 05.00.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5237 secunde