Legătura dintre Columbia și NATO, potențial risc pentru pacea din America Latină

185
Legătura dintre Columbia și NATO, potențial risc pentru pacea  din America Latină - legatura-1482844173.jpg

Articole recomandate

Venezuela a avertizat că un posibil acord între Columbia și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) ar putea reprezenta un risc pentru pacea din America Latină, relatează agenția Xinhua.

"Guvernul venezuelean se opune în mod ferm tentativei de a introduce factori externi cu capabilități nucleare în regiunea noastră", a afirmat Ministerul venezuelean de Externe, într-un comunicat. În opinia guvernului de la Caracas, "acțiunile trecute și recente ale NATO țin de o politică a războiului și încalcă acorduri bilaterale și regionale la care este parte Columbia și prin intermediul cărora America Latină și Caraibele au fost declarate o zonă a păcii".

Ca țară membră a unor blocuri regionale cheie, inclusiv Uniunea Națiunilor Sud-Americane și Comunitatea Statelor Sud-Americane și Caraibiene, Columbia trebuie să respecte aceste acorduri.

Xinhua precizează că avertismentul Venezuelei survine după ce președintele columbian Juan Manuel Santos a anunțat, vinerea trecută, că NATO a acceptat desfășurarea unor convorbiri preliminare cu guvernul de la Bogota referitoare la un acord de cooperare care ar duce eventual la o aderare cu drepturi depline la organizație. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2705 secunde