Leac pentru coronavirus? Cercetătorii din China dau speranțe!

318
Leac pentru coronavirus? Cercetătorii din China dau speranțe! - 1-1585738053.jpg

Articole recomandate

O echipă de oameni de știință din China a anunțat că a izolat mai mulți anticorpi pe care îi consideră "extrem de eficienți" la blocarea capacității noului coronavirus de a pătrunde în celule și care ar putea fi de folos la tratarea sau prevenirea COVID-19, informează Agerpres. Un cercetător de la Universitatea Tsinghua din Beijing, Zhang Linqi, a declarat că un medicament realizat din anticorpi precum cei identificați de echipa sa ar putea fi utilizat în mod mai eficient în comparație cu abordările actuale, inclusiv cu tratamentul pe care l-a descris drept "borderline" (la limită), cu plasmă. Plasma conține anticorpi, dar utilizarea ei este limitată de tipul de sânge, notează Reuters.

La începutul lunii ianuarie, echipa lui Zhang și un grup din cadrul Spitalului 3 al Poporului din Shenzhen a început să analizeze anticorpi din sângele prelevat de la pacienții vindecați de COVID-19, izolând 206 anticorpi monoclonali care au demonstrat o capacitate descrisă drept "puternică" de a se lega cu proteinele virusului. Cercetătorii au efectuat ulterior un alt test pentru a observa dacă s-ar putea preveni pătrunderea virusului în celule, a explicat Zhang. Dintre primii circa 20 de anticorpi testați, patru au fost capabili să blocheze pătrunderea virusului, iar dintre aceștia doi s-au descurcat "extrem de bine" în acest sens, a adăugat Zhang.

Echipa de cercetători se concentrează în prezent la identificarea celor mai puternici anticorpi și la posibila combinare a lor pentru atenuarea riscului ca noul coronavirus să sufere mutații. Dacă totul merge bine, dezvoltatorii interesați i-ar putea produce în masă pentru testare clinică, mai întâi pe animale și apoi pe oameni. Anticorpii nu sunt un vaccin, dar ar putea fi administrați persoanelor cu risc ridicat, cu scopul de a preveni contractarea COVID-19.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3309 secunde