La un pas de tragedie! 73 de migranți, salvați de pe o barcă în derivă

155
La un pas de tragedie! 73 de migranți, salvați de pe o barcă în derivă - ipanewscf16a2c464bc49c0b13963382-1574341192.jpg

Articole recomandate

Organizația umanitară spaniolă Open Arms a salvat joi, în centrul Mediteranei, 73 de migranți, dintre care doi copii și mai mulți răniți prin împușcare sau cu simptome de hipotermie și deshidratare, transmite EFE.


Toți se aflau pe o barcă în derivă cu risc de naufragiu, fiind descoperiți la circa 80 km nord de orașul libian Az Zawiya, la vest de Tripoli, aproape de frontiera cu Tunisia, au precizat pentru EFE surse din cadrul ONG-ului spaniol.


Între cele 73 de persoane salvate, se aflau patru femei, dar și doi copii de 3 și, respectiv, 4 ani și 24 de minori neînsoțiți.


Unii dintre migranți au suferit șoc traumatic, arsuri de gradul al doilea și al treilea, răni prin împușcare sau hipotermie gravă și deshidratare, a detaliat organizația pe rețelele sociale.


ONG-ul a solicitat un port sigur pentru transferul acestor persoane și așteaptă instrucțiuni din partea celor două state europene cele mai apropiate, Italia și Malta.


La rândul său, nava Ocean Viking, a ONG-urilor Medici Fără Frontiere și SOS Mediterana, găzduiește la bord 125 de migranți salvați în ultimele zile în două operațiuni distincte în Mediterana Centrală.


Miercuri, nava a salvat 30 de migranți care navigau în direcția Europa, aceștia adăugându-se celor 95 de persoane care se aflau deja la bordul ambarcațiunii umanitare după ce au fost salvați anterior, între care 11 femei, patru femei însărcinate și șase copii foarte mici.


Germania, Franța, Italia și Malta au ajuns în septembrie la un acord pentru a gestiona fluxurile migratorii doar din Mediterana Centrală, cu un sistem de distribuție a migranților, un acord pe care doresc să-l extindă la restul membrilor Uniunii Europene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9538 secunde