La Palma: O parte a craterului vulcanului s-a prâbușit, într-un moment de maximă activitate

175
La Palma: O parte a craterului vulcanului s-a prâbușit, într-un moment de maximă activitate - lapalma-1635174478.jpg

Articole de la același autor

Vulcanul din insula spaniolă La Palma se află într-un moment de maximă activitate de la erupţia declanşată în urmă cu o lună şi care a condus la prăbuşirea parţială a craterului prin care se scurge un important flux de lavă, potrivit Institutului Vulcanologic din Insulele Canare (Involcan), relatează luni EFE.

Ne aflăm într-un moment de maximă activitate", a informat David Calvo, purtătorul de cuvânt al institutului Involcan.

În declaraţii acordate EFE, Calvo a subliniat că emisiile de gaze sunt "o nebunie", având în vedere că s-a ajuns la expulzarea a 50.000 de tone de sulf iar vulcanul expulzează mai multă lavă decât la sfârşitul săptămânii trecute, când au fost descoperite două fisuri pe partea laterală a craterului şi o nouă gură de scurgere.

Potrivitt Agerpres, Calvo a reiterat că gazele marchează tendinţa a ceea ce s-ar putea întâmpla în următoarele ore, astfel încât nu crede că vor avea loc schimbări semnificative.

El a explicat că printr-una dintre cele două guri, lava "trage" spre sud, ameninţând alte zone din municipiul Los Llanos de Aridane prin care până acum nu a trecut.

Rămâne de văzut care este direcţia pe care o vor lua celelalte două fluxuri nou create, dacă se îndreaptă spre localităţile Todoque şi La Laguna, sau dacă se vor îndrepta spre alte zone.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4639 secunde